LET’S GAMIFY . 2018 . ФРАНЦИЯ

Игрите са невероятни! Те са част от нашия живот всеки ден, без дори да го осъзнаваме! Доказано е, че чрез игри всички се учат много по-бързо, по-лесно и по-приятно. Ето защо бихме искали да поканим 24 преподаватели, младежки работници, художници, геймъри, дизайнери на игри – артивисти във Франция, където да проучим заедно процеса на геймификация за социални промени и да създадем образователни игри.

Информация за проекта

* Дати: 12-25 юни 2018
* Място: Homade, Бривзак, Франция
* За кого: търсим активисти, обучители, младежки работници, писатели, артисти, геймъри, дизайнери на игри… – накратко артивисти!
* От: Франция, Италия, Полша и България
* Срок за кандидатстване: 17 февруари 2017 (затворено за кандидатстване)
* Проектът е съфинансиран от Еразъм Плюс.
* Храната, пътните разходи и настаняването са покрити.
* Пътните разходи се възвръщат до определените суми: от Франция – 180 евро, от Италия, България и Полша – 275 евро
* Такса участие в размер на 50 евро, която ще бъде удържана при връщането на пътните разходи (и която ви награждава с годишно членство в Nomadways).

За проекта

Геймификацията е процес на използване на игрови механики и елементи в неигрови контекст с цел да ангажира вниманието на индивида и да решава проблеми в различни процеси. Друг начин да погледнем на нея, е  превръщането на ежедневните ни задачи в забавни процеси, като се въведат игрови елементи. В днешно време генерирането на такива добавки може да се превърне в полезна тактика за насърчаване на специфични нагласи и повишаване на мотивацията и ангажираността. Въпреки, че се среща често в маркетинговите стратегии, тя вече се прилага в някои образователни програми, като улеснява учебния процес и влияе върху поведението на учащите се. Ако се структурира добре, системата от игрови елементи създава положителни преживявания. Това означава, че една успешна система използва естествения човешки инстинкт, за да формира общност, да постигне и да се почувства признат и възнаграден в своето ежедневие.

Мястото

Бривзак е малко село, разположено в Corrèze, част от региона Лимузен. Намира се на десния бряг на река Дордон. То има общност от 175 жители. Църквата Сен Пиер, в сърцето на селото, има една от най-старите римски порти в региона. Архитектурата на селото е съвкупност от стари къщи, изградени от камъни от руините на стари сгради и камъчета от Дордон. Мостът над реката, който пресича Бривезак, открива красива гледка между скалите и полетата, които граничат с водите на Дордон.

Homade

По време на двуседмичната работилница ще живеете в нашия нов дом – Homade. Той е място за културен и артистичен обмен и създаване на изкуство заедно – за всички артисти, номади, обучители, активисти, които търсят сродни души. Вижте снимки от нашето приключение докато реновирахме старата каменна плевня и как изглеждаше тя по време на последната ни работилница „Subjective Mapping“.

homade-by-nomadways

homade inside

garden
Wanna get our newsletter?
* indicates required