НАШАТА МАСКА . 2018 . ФРАНЦИЯ

Работилницата за театър и маски „Нашата маска“ (Our Mask) има за цел да ангажира младежки активисти и художници от различни краища на Европа да обменят и развиват образователни инструменти, използващи маската, разказвачеството, актьорската игра, физическия театър и цирк като методология за осигуряване на безопасно пространство и възможности за изразяване на младежите, за насърчаване на взаимното разбирателство, интегриране, активно участие и изграждане на общности.

Повече информация за работилницата

Изкуството зад театъра на маската обхваща метафората за човешкото състояние – като щит от заобикалящата ни среда. Работата с този инструмент е възможност да открием себе си – нашите надежди, мечти, страхове и добродетели, нашите недостатъци и нашите силни страни. Неутралната маска показва всичко увеличено. Това е въплъщение на истината. Това по някакъв начин ни убеждава в мъдростта на радикалното изражение и ако сме тук, за да свидетелствуваме за Вселената, маската дава най-силния коментар. Това художествено изражение често позволява да се разпознават и обработват емоциите поради несловесния, физически език от нов вид.

NW_OurMask_visuals

От 9 до 23 юли събрахме 24 обучители и артисти от 6 различни страни: Германия, Франция, България, Полша, Португалия и Турция в нашия Homade, Бривзак (Франция). Заедно те обмениха добри практики и фасилитираха упражнения едни за други, за да проучат стойността и ролята на маската и да маскират театъра като мощни агенти в образователния процес на младите хора.

Екип от треньори

Запознайте се с Richard Kimberley и Juri Kussmaul от Barada Street!

13900320_1061148287253616_2614537431450501795_n

Мястото

Бривзак е малко село, разположено в Corrèze, част от региона Лимузен. Намира се на десния бряг на река Дордон. То има общност от 175 жители. Църквата Сен Пиер, в сърцето на селото, има една от най-старите римски порти в региона. Архитектурата на селото е съвкупност от стари къщи, изградени от камъни от руините на стари сгради и камъчета от Дордон. Мостът над реката, който пресича Бривезак, открива красива гледка между скалите и полетата, които граничат с водите на Дордон.

Homade

По време на двуседмичната работилница всички участници живяха в нашия нов дом – Homade. Той е място за културен и артистичен обмен и създаване на изкуство заедно – за всички артисти, номади, обучители, активисти, които търсят сродни души. Вижте снимки от нашето приключение докато реновирахме старата каменна плевня и как изглеждаше тя по време на последната ни работилница „Subjective Mapping“.

rooms

room2
Wanna get our newsletter?
* indicates required