ИСТОРИИТЕ НИ. 2017. ФРАНЦИЯ

nomadways-traces

Проектът “Историите Ни” покани артисти, младежки работници, доброволци и специалисти от организации от различни кътчета на Европа да се срещнат, обменят и развият образователни инструменти, използвайки писането, местния фолклор и легенди като извор на вдъхновение и насърчаване на младите да обръщат внимание на техните култури и фолклор, на местните общности и селата в тяхната родина.

В продължение на 14 дни, между 27ми февруари и 12ти март 2017 г., 21 артиста и младежки работници се срещнаха във Франция. Проектът включваше 7 партньора и 21 участника от Франция, Унгария, Италия, Македония, Португалия, Румъния и Турция, които споделиха личния и професионалния си опит и заедно анализираха значението на разказвачеството и творческото писане в контекста на отдалечените местни общности. Заедно те написаха и пренаписаха фолклорни легенди, митове, исторически приказки, поеми, разкази, писма и есета, вдъхновени от местността Пикарди и техните родни места.

Силно се постарахме този проект да ангажира младежки работници и Европейски писатели и изследователи. Събрахме ги на едно място, за да измислят заедно нови начини и методи за промотиране на отдалечените провинциални райони и общности в района на Пикарди, Северна Франция. Нашата основна цел бе създаването на педагогически инструменти, използвайки местни истории и сказания, творческо писане и различията на културите, с които да образоваме подрастващите за красотата и потенциала на отдалечените от големия град райони, замиращи и биващи изоставени от младите хора; и за възможностите да ги превърнем в активни членове на тези общности.

Вижте какви упражнения фасилитирахме по време на проекта в нашия e-booklet!
Wanna get our newsletter?
* indicates required