КОЛЕКТИВ

garden3

Искате да ни посетите? Страхотно!

Преди да дойдете

Членство

Всички, които искат да прекарат време при нас или да използват пространството на Homade,  трябва да бъдат членове на “Nomadways”. За да станете член, моля последвайте тези стъпки:

 1. Регистрирайте се тук
 2. Дарете сума по ваше желание тук

И открийте предимствата, които членството осигурява тук.

Транспорт

Преди да резервирате своите билети за да стигнете до нас, моля вижте тук:

Полети: Летище Лимож е най-близкото летище, обслужвано от няколко нискотарифни авиокомпании от Великобритания и Белгия. Летище Брив също предлага доста лимитирани полети. Обаче най-удобните летища до които може да хванете полети са тези в Бордо, Тулуза и Париж. За да стигнете до Брив де ла Галярд от изброените можете да хванете директно влак или автобус. За да продължите пътешествието си към нас, от тях можете да вземете регионален влак или автобус до Bretenoux – Бретену. Разбира се, винаги има и опцията за споделено пътуване с кола. След като стигнете до крайната си дестинация (Бретену) ще дойдем да ви вземем!

Споделено пътуване с автомобил: това е най-удобният вариант за транспорт в региона, защото обикновено общественият транспорт е на много редки интервали и въобще ако успееш да хванеш такъв си е цяло чудо. На сайтове като blablacar.com, потърсете пътуване до Бривзак и най-вероятно ще намерите компания, която да ви заведе до Beaulieu-sur-Dordogne или Bretenoux, които са най-близките градове. Вашият шофьор може да се съгласи да ви откара и директно в Homade или ще ви вземем от там, където ви остави.

Автобус: можете лесно да резервирате автобусите на Flixbus, Isilines, Eurolines или Ouibus до Brive la Gaillarde. Оттам трябва да вземете влак или бус отново до Бретену, където ще се срещнем и ще ви закараме в Homade! Моля, имайте предвид, че има 2 спирки на автобуси в Brive la Gaillarde: една в центъра на града на булевард Jules Ferry и втора в западната част на града, която се нарича Centre Commercial Ouest. От центъра на Centre Commercial Ouest има 4 километра разстояние до гарата. През делничните дни оттам можете да вземете градски автобус, който отива до центъра на град Brive la Gaillarde.

Влак: от Бордо, Тулуза и Париж от Гар д’Астърлиц, можете да отидете директно до Brive la Gaillarde. Оттам хващате влак до Бретенукс, откъдето да дойдем да ви вземем.

Каквото и да решите, моля, уведомете ни, за да можем да уредим посрещането ви в Bretenoux, в точния момент когато пристигате.

Резервации в Homade

В календара на Homade можете да видите периодите, в които можете да ни гостувате, както и какви семинари има по време на престоя ви при нас. Обикновено пространството е отворено през делничните дни от 09:00 до 17:00. След като потвърдите присъствието си с екипа на Homade, можете свободно да добавите своето участие в календара и да посочите дали искате да използвате пространството в определено време.

 

Когато пристигнете

rooms

Отново за членството

Напомняме, че ако не сте се регистрирали онлайн като член на Nomadways, преди да пристигнете в Homade, моля, направете го при пристигането си. Всички потребители на Homade трябва да бъдат членове на Nomadways поради административни и легални причини, като например, застраховка при ползване на пространствата ни. Попълнете формата, която е до входната врата и хоп, вече сте член.

Какво предлагаме?

Накратко, Homade има:

 • 8 стаи, които са за по 2-3 души = общо 20 легла за страхотните ни посетители
 • 100 м2 зала с таван с височина 7 метра и стара кинематографска система
 • 5 бани с душове
 • 5 тоалетни, 2 захранвани с питейна вода, 3 сухи тоалетни
 • 1 обща кухня, трапезария, всекидневна и библиотека, 4000 м2 градина, пълна с орехови дървета, ябълкови дървета, черешови дървета, сливи и смокини
 • 1 река на няколко метра от вас!
 • пералня, съдомиялна машина, хладилник, топла вода, уреди за готвене и кола за споделено ползване, която може да се побере до 9 души в … всичко на ваше разположение, както ви харесва!

WIFI

id: Nomadways, парола: BrivezacRocks

Стаи

Когато пристигнете, не се колебайте да изберете любимата си стая и да приготвите леглото си, ако не е вече направено.

Можете да ре-декорирате стаята си, както искате, просто помнете, че трябва да бъде удобно в нея да бъдат настанени 2-3 души след като си тръгнете. Останалите стаи трябва да останат също толкова удобни както сте ги заварили.

Душове

Има 5 бани. 5 отделни тоалетни: 2 захранвани с питейна вода, 3 сухи тоалетни.

Моля, взимайте внимателно душ, избягвайте да разливате вода върху дървения под и стените и дарете планетата с любов, като не консумирате прекалено много вода. Тъй като газовата уредба нагрява водата доста, внимавайте да не се изгорите – не се докосвайте до тръбите, по които тече само топла вода, балансирайте температурата й внимателно!

Също така Ви препоръчваме да използвате нашите сухи тоалетни, а не тези за питейна вода.

Кухня

Използвайте цялото налично оборудване, както и стоките, които са за общо ползване – просто заменете това, което консумирате или счупите по погрешка с ново, така че то отново да е достъпно за следващите посетители. И почистете след себе си.

Бар

Имаме бар на самообслужване в трапезарията. Сервирайте си толкова, колкото искате, и платете в « кутийката предназначена за плащане ». И, разбира се, почистете след себе си ;)

Трапезария и дневна

Отново използвайте всичко, което искате, и го заменете/почистете, когато сте готови.

Можете да разгледате нашата обща библиотека, винаги може да добавите свои собствени книги на рафтовете. Когато сте приключили/си отивате, молим да върнете всичко на мястото му. Книгите принадлежат на библиотеката на Homade.

Също така, горните рафтове са пълни с кутии с материали, хартия, моливи, цветове … те са също на ваше разположение – сложете нови, или ги заменете, след като ги използвате.

Градина

Цялата е на ваше разположение! Събирайте плодове и ги похапвайте, спете в хамака, палете огън, гледайте звездите… всичко което си пожелаете!

Препоръчваме да използвате градината за всякакви дейности след 23.00 часа, така че вътрешното помещение на Homade да остане спокойно и тихо, за да могат останалите посетители да спят.

Искате да си запалите огън? Разрешено е, но не забравяйте да го потушите с вода, преди да си легнете.

Искате да вдигате много шум? Вие си решавате. Моля, обаче да го направете възможно най-далече от околните и не забравяйте да уважавате съня им.

Jolly Jumper

Имаме кола за споделено ползване, която може да побере до 9 души. Това е стар Citroen Jumper, който работи на бензин и газ. Ключът стои винаги на таблото, а документите са в жабката. Използвайте го, както искате, добавете газ/бензин в резервоара, колкото сте използвали и го поправете, ако случайно го счупите. :-D

Когато живеете в Homade (да, дори за един ден)

room2

Вашата стая

Можете да ре-декорирате стаята си, както искате. Просто помнете, че трябва да бъде удобно в нея да бъдат настанени 2-3 души след като си тръгнете. И в деня на напускане, моля, почистете внимателно леглото си, свалете чаршафите и ги пуснете в пералнята – а ако имате време, оставете за съхнене и ги върнете обратно на леглото във вид, в който искате да ги заварите като знаете, че съвсем скоро някой ще дойде след вас. Ако нямате време за цялата процедура, ви молим да ги пуснете за пране и да поставите чист комплект на леглото си.

Храна

Купувайте храна и гответе, колкото желаете. Гответе за себе си или колективно за всички обитатели – решението как да се случи зависи изцяло от вас и останалите обитатели на Homade. Използвайте това, което искате, и после го заменете, за да има за следващите посетители. И не забравяйте да почистите след себе си.

Напитки

За да пиете алкохолни напитки в Homade, трябва да сте член на Nomadways! Ако не сте попълнили формуляра за членство, моля, направете го сега.

Имаме бар на самообслужване в трапезарията. Сервирайте си толкова, колкото искате, и платете в « кутийката предназначена за плащане » и разбира се почистете, когато сте готови ;)

Иначе винаги може да напазарвате, да донесете и консумирате каквото искате (това не е незаконно).

Почистване и грижи

Просто и лесно е: почистете след себе си (от храна, чиниите, работното пространство, стаята).

Като допълнение на това всеки ден ще ви каним да отделяте 15-20 минути на колективно почистване и грижа за Homade. Това може да включва:

 • изчистване на сухи тоалетни (стъпка 1: трябва да сте 2 души.); стъпка 2: вземете боклука от тоалетната и го донесете в купчините за компост в градината стъпка 3: изберете най-пълната купчина компост; стъпка 4: хвърлете съдържанието на кошчето за събиране на отпадъци върху нея; стъпка 5: добавете малко сено или трева върху купчината компост; стъпка 6: покрийте отново компостната купчина; стъпка 7: почистете кофата с вода; стъпка 8: добавете малко стърготини на дъното на чистата кофа за боклук; стъпка 9: поставете контейнера за боклук обратно под тоалетната седалка; Стъпка 10: напълнете кофата за стърготини с дървени стърготини. И Бам, Вие сте готови!!!
 • почистване на общите части
 • събиране и съхранение на някои плодове
 • косене на тревата
 • подмяна на газовите бутилки на печката, които осигуряват гореща вода
 • и още много други активности … ние вярваме, че всеки един от вас ще направи това, което е необходимо!

Почистващото оборудване се намира в пералното помещение, а инструментите са в склада.

Колективно управление

Като обитател на Homade ви молим да отделяте малко време всяка седмица, а именно в четвъртък от 18.00 до 20.00 часа за т.нар. срещи за колективно управление. Това време е посветено на обитателите да говорят за съжителството си и за съвместната работа и създаване. Други членове на Nomadways биха могли да се включват в дискусиите и да предлагат както и да подготвят дейности или каквото е необходимо. Поканени сте да предложите и приложите всички промени, които ви харесват ако съпътсват нашите указания, стига това да помогне на процесите в Homade да работят по-гладко.

Дейности

В календара на Homade (един дигитален и един аналогов в плевнята) вие ще можете да видите кой ще обитава плевнята и какви ще бъдат семинарите и уъркшопите; кога точно ще се провеждат. Ако видите, че някоя дата не е резервирана, не се колебайте да я резервирате вие. Когато искате да предложите събитие в Homade или да използвате пространството за движение извън Homade, просто го споменете по време на колективната среща за управление. Ако няма възражения, добавете го и в двата календара и изпратете кратко описание на събитието на homade@nomadways.eu, за да можем да споделим новините със света.

Когато се случва събитие в Homade, докато живеете/пребивавате там, вие го организирате съвместно с всички останали. Времето прекарано в колективния управленски кръг преди събитието ще бъде посветено на организирането на това събитие и разделянето на задачите (комуникация, подготовка на пространството, техническа настройка, събиране на членски внос, представяне на Nomadways & Homade, събиране на такси и дарения, правене на снимки и видео, почистване, …). Вие изберете една от тези активности и се уверете, че събитието се случва по един страхотен начин.

Дни и часове

 • Вторник-Петък: вечерни семинари и пребиваване в плевнята. 9.00-17.00: специално време за пребиваване в пространството; 17.00-20.00: социално време на долния етаж и/или кратки семинари на горния етаж
 • Четвъртък 18.00-20.00: участие в колективен кръг на управление
 • Събота-неделя: уикенд ателиета, шоута и събития. 10.00-17.00: работилници; 20.00: шоута
 • Тези часове могат да бъдат променяни според всяка дейност.

Понеделник: затворено за посетители.

Понеделник до неделя 23.00-09.00: тихо и спокойно време в закритото пространство на Homade.

Кутия за дарения

Пространството се самофинансира – т.е. е на самоиздръжка. Това означава от вас – нашите посетители. Моля, направете дарение за да покрием разходите за електроенергия, вода, газ, бензин, поддръжка, материали и данъци по време на вашия престой (или повече;).

5 евро на ден е препоръчителният минимумът за дарение. Чрез това дарение вие ставате част от нашата общност. Парите ни се събират анонимно като дарение в нашата дарителска кутия. Това дарение е доброволно и всички хора, които могат да дадат по-малко или нищо, също са добре дошли. Ако колективът сметне, че сумата за дарение трябва да бъде променена, това става по време на управленския кръг в четвъртък.

Бъдете приятелски настроени към останалите посетители

В съответствие с нашите ценности на диалог и споделено творчество, ние ви каним да имате приветливо отношение към новите посетители, които пристигат и да им представите Homade и вашата работа. Ако хората идват в неудобно за вас време, отделете им само минута, и ги поканете по всяко време от вторник до петък от 17.00 до 20.00 часа.

Разходки наоколо..

_DSC0015

Бривзак

В Бривзак ви съветваме да посетите асоциативното кафе Le Destin, управлявано от Роджър, фънки холандец и бивш собственик на нашата плевня Homade. Разбира се, можете и да поплувате и в Дордон; и да влезете в църквата, в която се намира най-старият римски портал на Корезе.

Болю

Болю е най-близкият град, където ще намерите повечето необходими места: магазини, банки, барове.

Старият му град е около река Дордон и е изключително красив, както и неговата известна църква. Съветваме ви да посетите асоциативното кафе Kacalou, нашето предпочитано място за отдих и за среща с хората в района. Що се отнася до пазаруването, има дни за пазар в Болю: всяка сряда и събота сутрин са за традиционен пазар на централния площад. И през летните понеделнишки вечери се провежда допълнителен пазар на регионални специалитети от река Дордон. В Болю още ще откриете по-голямо супермаркет с бензиностанция край в посока Сен Кере и Бретену. Най-близкият био-магазин пък е в Saint Céré, вляво от главния път, когато идвате от Бривзак.

Аржон

Малко по-далеч от Болю, и в другата посока от Бривзак, можете да посетите Argentat и неговата красива речна зона. Съветваме ви да посетите асоциативното кафене и био-магазина Le Silo. Ще намерите супермаркети на входа на града, когато идвате от Бривзак, както и магазини и банки в центъра на града.

 

 
Wanna get our newsletter?
* indicates required