ДОБРЕ ДОШЛИ В HOMADE

rooms

HOMADE В ЗВУК
Чуй какво казват предишните гости за мястото:

ЗАЩО HOMADE?
Ние сме творчески номади! Затова постоянно се срещаме с много различни хора, които имат много различни начини да създават, да променят света. Вярваме, че диалогът и творчеството са най-добрите инструменти за един по-пълноценен живот. Ето защо създадохме пространство, където всеки е добре дошъл да споделя и да практикува своето изкуство. Място за номади, художници, учители, обучители и социални работници, които да дойдат и да експериментират, да играят, учат, създават и споделят. Място за вас, за да променяме и оформяме света заедно!

Вижте официалния сайт на нашата арт къща тук.

exterior

HOMADE В ЦИФРИ
7 стаи за 2-3 души, общо 20 страхотни посетители

100 м2 пространство за движение с 7-метров висок таван и стара кинематична звукова система

5 бани 5 тоалетни, 2 захранвани с питейна вода, 2 сухи тоалетни

1 обща кухня, трапезария, хол и библиотека

4000 м2 градина, пълна с орехови дървета, ябълкови дървета, черешови дървета, сливи и смокинови дървета 1 река на няколко метра!

garden3

УСЕЩАНЕ ЗА HOMADE
Homade е идеалното място да се отпуснете, да разгърнете креативността си и да избухнете с невиждани нива на продуктивност!

Представлява стар каменен хамбар, реновиран в началото на 20-ти век. Мястото е предназначено да създаде условия за диалог и творческия обмен между своите обитатели: уютните дървени стаи гледат към вътрешната зала за движение. Кухнята, трапезарията и холът са споделени, както и библиотеката, която е отворена за нови попълнения. Градината около плевнята е дом на множество плодородни дръвчета и граничи с река Дордон! Не се колебайте да се разходите покрай нея или да грабнете един каяк и да поплавате – струва си!

garden

СЪОРЪЖЕНИЯ
Всички стаи са предназначени за споделяне, освен ако няма достатъчно място, за да могат всички да бъдат сами в стая. Сградата все още не е изолирана: затова става студена, когато е студено навън и много топла, когато е горещо. Също така звукът циркулира доволно навсякъде. Затова препоръчваме на посетителите да бъдат тихи между 22.00 и 09.00 часа.

В Homade има пералня, миялна машина, хладилник, топла вода, всичко необходимо за готвене, една обща кола, в която могат да се возят 9 души. Така можете заедно да пазарувате и приготвяте храна на воля. Спалните, баните, тоалетните, кухнята, трапезарията и холът са достъпни по всяко време. Залата и работното пространство ще бъдат изпълнени от всякакви артисти и понякога отворени за творчески работилници: йога, танци, акробатика, представления и какво ли още не!

rooms

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ОСТАНАЛИТЕ
Homade е място за съвместна работа, управлявано колективно като място за диалог, съвместно създаване и социално изкуство. Затова сте поканени да участвате в колективното управление на мястото, както и да се грижите за него като истински негов обитател. Винаги сте добре дошли да участвате в различните дейности, предлагани от други артисти – независимо дали е в самото пространство или наоколо.

flying

СЪЗДАВАНЕ НА ИЗКУСТВО ЗАЕДНО

Съвместното творение създава уникална комбинация от идеи от различни хора и техните разнообразни таланти, произход, перспективи. Това е повече от вдъхновяващо, овластяващо, свързващо, приканващо към разбиране, уважение и внимание един към друг! Именно на това посветихме Homade. Вижте, даже написахме статия за това ето тук.

expo
ЗА КОЛЕКТИВНОTO УПРАВЛЕНИЕ

Тъй като всички ние имаме различни виждания за живота и сме съвсем различни личности, решихме да създадем една основа на управление на Homade, която да ни помогне да създадем сходни очаквания от престоя и живота ни заедно. Homade се управлява от неговите обитатели – една не-йерархична общност с колективна отговорност за реализирането на този принцип. Вземането на решения и разрешаването на проблемите се случва чрез достигане до консенсус по седмичните въпроси. Много хора нямат никакъв опит да работят по този начин, така че имайте предвид, че това може да се случи само ако всеки е концентриран върху дискусията и прави конструктивни предложения за конкретни проблеми. Запазването на баланса между ефективната работа като колектив и зачитането на личните предпочитания и свободи на всички са от изключително голямо значение за приятния престой на всеки един от нас.

Културната програма в Homade също е самоорганизирана. Подготвя се от отворена група участници и от всеки, който иска да помогне и да се включи. В идеалния случай няма разлика между организаторите и участниците. Хората, които са подготвяли дейности преди, могат да споделят знанията си с другите, за да могат всички да организират дейности в Homade. Всеки е добре дошъл да помогне с организирането и всички ежедневни задачи се споделят на доброволна основа.

collective

ЕЗИК
Посетителите на Homade идват от всички кътчета на планетата. Очаквайте изненадваща езиков микс в момента, в който прекрачите прага. От всеки един зависи да не изключва никого от разговора и да разговаря на разбираем за останалите език. Английският език е доминиращ в международен план, но ние насърчаваме многоезична комуникация, така че да включим и тези, които не се чувстват комфортно да комуникират на английски език.

ЦЕНИ
Всеки, който има желание да използва пространството на Homade, става член на нашата организация Nomadways. Това не изисква финансово участие. Даренията обаче са добре дошли и необходими. Homade се финансира от всички нас, за всички нас. Това е самофинансирано пространство, което може да оцелее и да процъфтява благодарение на приноса на неговите обитатели. Изявените артисти са поканени да дадат публичност в замяна на престоя си. Организаторите на творчески събития и доброволци – да допринесат с до 4 часа, 5 дни в седмицата помощ за поддържането на мястото, за да помогнат на Homade да бъде жив! Всички посетители са добре дошли да се включат в споделеното управление и грижа за пространството.

БРИВЗАК 
Уютно, малко селце, сгушено в областта Corrèze в региона Лимузен. Разположено е на десния бряг на река Дордон. Има общност от 175 жители. Църквата Сен Пиер, в сърцето на селото, има един от най-старите римски портици в Лимузен. Интериорът на селото е съвкупност от стари къщи, изработени от камъни от руините на стари сгради и камъчета от Дордон. Мостът над Дордоне, който пресича Бривзак, предлага красива гледка между скалите и полетата, които граничат с потока на реката.

ЛИМУЗЕН 
Лимузен е регион, изпълнен с хълмове, долини, реки и ниски планини. Това е един от най-красивите и най-селските райони на Франция. Най-големият му център е Лимож с 140 000 жители. Brive la Gaillarde, вторият град по големина в региона, има малко над 50 000 жители и е най-близкият голям град до Бревезац, отдалечен на 40 километра. Някога римски град, Лимож е бил известен в Средновековието като център на изкуствата и културата. През 19 век става известна в цяла Европа и отвъд със своя порцелан. Градът има голям красив исторически квартал, с тесни улички и много тънки къщи. Brive-la-Gaillarde, на река Corrèze, е атрактивен малък град с исторически център, построен от бледокамерен местен камък.

Селски Лимузен е земя на широколистни гори и полета на запад и северозапад, на овце пасища на север, както и на планинска територия от смърчови гори и пасища – прочутото плато Миллеваш (платото на хилядите извори, а не на хилядите крави – има много повече от това!) на изток. На югозапад районът граничи с река Дордон, която пресича югозападната част на региона.

ТУРИЗЪМ 
-Argentat: Прекрасен малък град на река Дордоне. Водни спортове.

-Beaulieu sur Dordogne: Изящна римска църква с забележителен издълбан тимпанам.

-Brive la Gaillarde: Атрактивен стар център на града.

-Колинге ла ла Руж, Кюремонте и Турен: Откровено са три от най-красивите села във Франция. Collonges la Rouge е толкова известен заради червения пясъчник, използван в сградите.

-Долината Дордоне: Горната дордоганска долина е място за водни спортове: плаване по изкуствените езера, каяк, където реката тече свободно.

-Parc Naturel Régional de Millevaches: Лимузен планина – дейности на открито, туризъм, езда, природа.

КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО БРИВЗАК
-Полети: Летище Лимож е най-близкото летище, обслужвано от няколко нискотарифни авиокомпании от Великобритания и Белгия. Има и някои услуги на новото летище „Брив“. В противен случай най-удобните летища са Тулуза, Бордо и Париж, от които можете да стигнете до Brive la Gaillarde с кола под наем, автобус или влак.

-Автобус и влак: От Тулуза, Бордо и Париж Гаре д’Астърлиц, можете да отидете до Brive la Gaillarde. От там ще вземете влак или автобус до Bretenoux, за да стигнете по-близо до Бривзак.

-Споделено пътуване с кола и на „стоп“: Смятаме, че това е най-добрият вариант – всеки ден някой пътува с кола от Тулуза до Bretenoux, Beaulieu sur Dordogne или Argentat, където хората биха могли да ви оставят точно пред нашето пространство. Опитайте и bla bla car!

И като за финал – ето още от Homade:
garden
room2
kitchen

И още много снимки тук.
Wanna get our newsletter?
* indicates required