CIRC US . ЕГИПЕТ. 2016

nomadways-Circus-2015
В момента подготвяме обучение на тема социален цирк в Египет, което ще се състои през есента на 2016 г. В период от 3 седмици социални работници и артисти от Франция, Германия и Египет ще се срещнат с общността в делтата на река Нил, за да анимират множество представления и работилници в местните градчета и селца.

Можете да видите поканата за участие тук на арабски, немски и френски.

ПРОМОТИРАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА В ЕГИПЕТ

Френските и немските артисти и произведенията на изкуството, които те създават, ще бъдат докоснати от местните в Египет. Това запознаване с европейската култура ще доведе до по-доброто ѝ познаване и възприемане сред младите извън Стария континент.

СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПОДПОМАГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

Обмяната на мултидисциплинарни работилници между участниците създава възможност за европейските и египетските артисти да развият и обогатят артистичните си практки. Освен това тези дейности водят до създаването на авторски, нови произведения, създадени в резултат на сътрудничество между местната общност и гостите от Европа, което неминуемо води до създаване на нов вид произведения, обогатени от културите на различните участници.

КУЛТУРЕН ОБМЕН

Работилниците са страхотна възможност за повдигане на мултикултурен диалог между френските, немските и египетските артисти и педагози.

СОЦИАЛНО ЗНАЧЕНИЕ

В добавка на това, че създаваме достъп до култура, анимирайки всички представления и работилници по проекта, присъствието на артисти от други държави в региона, засилва наличието на културни обмени и сътрудничеството между чуждестранните гости и местната общност. В конкретния случай се засилва развитието на културата и произведенията на изкуството, запознавайки подрастващите в Египет с нови изразни средства. За осъществяването на тези дейности си партнираме с местни социални организации като Mahatat, библиотека Damanhour, асоциация Artellewa, галерия Townhouse, Darb 1718 и Red Tomato.

nomadways-circusegypt1nomadways-circusegypt2nomadways-circusegypt3nomadways-circusegypt4nomadways-circusegypt5nomadways-circusegypt6nomadways-circusegypt7
nomadways-circusegypt8
Wanna get our newsletter?
* indicates required