БЪДИ КЛОУН. 2016. ФРАНЦИЯ

clown

“Как да бъдеш клоун” има за цел да въвлече една група от младежи, социални работници и клоуни от цяла Европа в клоунска работилница. Тя ще се проведе в Бернай ен Понт, Франция, между 2ри и 22ри ноември 2016 г. Проектът включва 7 партньора и 21 участника от Франция, Германия, Италия, Холандия, Португалия, Испания и Турция. Пълна информация за проекта можете да получите в информационния ни пакет тук, а в момента сме в период на селекция на участниците.

Тайната, която стои зад клоунстването е фантастичният “идиот”, който лежи дълбоко в нас. Възвишената абсурдност. Онези части, които сме заровили много дълбоко в себе си, защото социумът ни е принуждавал да ги държим скрити от деликатната общественост. Именно сега е перфектното време да извадим тези части наяве и да покажем да света красивият идиот вътре в нас. Да отворим свят, пълен със смях, щастие и естествен импулс.
Чудили ли сте се някога защо хората се смеят, когато някой направи грешка? На онази прекрасна и объркана физиономия на човек, който е загубил контрол над ситуацията, дори за части от секундата. Какво всъщност е клоун? “Комикът е смешен заради това, което прави, а клоунът е смешен заради това, че е щастлив от ‘простотиите’, които прави”.

Удоволствието от изявите на този вътрешен идиот е различно за всеки един артист, а работилницата и тренировките целят да му помогнат да го намери. Те са търсене на откровеност и истина. Изучаване на самия себе си. Да се излагаш, да не разбираш нещо, да се проваляш – неща, които тук празнуваме с удоволствие и ги приемаме като удоволствието, което получаваме от нашата игра. Заедно ще разучим тази игра, как да бъдем актьори, как да играем на сцена, позициите на телата ни във времето и пространството, в група и сред други артисти и разбира се, червеният нос – маската на клоуна и инструмента за влизане в този магически свят на абсурдите!

Следете всичко ново около проекта в нашия Facebook, Instagram или Twitter! :)

Вижте останалите ни проекти тук.

workshop
Wanna get our newsletter?
* indicates required